Jag bara älskar enkla recept och har nu förfinat mitt recept på pastagratäng med kassler så pass att jag tycker det är dags att dela med mig av det!
Ingredienser:
500g Pasta Penne
500g Gröna ärtor, frysta
500g Kassler/rökt skinka
120g Hårdost 17%
250g Ägg rått (ca 4st XL alt 5-6st små)
500g Milda Mat Extra 4%
2tsk Sambal Oelek
1msk Oregano
1krm Salt
1/2 tsk Svartpeppar
1krm Vitpeppar
1tsk Kinesisk soya
5 "dutt" Tabasco
3 "dutt" Cayennepeppar
5g Smör till ugnsformen
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pasta enligt förpackningen, men när 1 minut återstår häll ner de gröna ärtorna.
Skiva och tärna kasslern till små kuber. Blanda ägg, matlagningsgrädde och alla kryddor i en skål och smaka av med några "dutt" tabasco och cayenne på slutet beroende på hur stark ni vill ha gratängen.
Blanda pastan, kasslern och ärtorna i en smord ugnsform. Häll över äggstanningen och avsluta med att lägga på skivad ost.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den fått tillräcklig färg.
Låt svalna något och servera med passande tillbehör!
Totalt:
3754 kcal
264g protein
436g kolhydrater
90g fett
Hela gratängen vägde 2660 gram.
Per 100 gram:
141 kcal
9,9g protein
16,4g kolhydrater
3,4g fett
Kommentar:
Jag har försökt att utan att tulla på smaken få den ganska fettsnål och även ganska kolhydratrik, då det är hur en middag för mig bör se ut i dagsläget och måste säga att denna blev bättre än förra gratängen!
Fungerar utmärkt att äta dagarna efter eller frysa in i matlådor, tänk bara på att tillsätta lite vätska vid uppvärmningen så att pastan ej blir torr!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar