Ingredienser:
200g Ägg rått (ca 3 normalstora ägg)
200g Äggvita
250g Kvarg 0,1%, ICA
200g Lättmjölk
250g Havregryn (~7dl)
0,5dl Stevia
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 korkar saffransarom (går bra att använda torkad, vet dock ej lämplig mängd)
Obs! Jag brukar fylla på med äggvita så att slutsiffran blir 400g, skulle lika gärna gå att använda 6-7 hela ägg om man inte har äggvita på dunk och vill slippa separera äggulorna!
- Blanda det blöta i en bunke.
- Blanda det torra i en annan bunke.
- Blanda tortt & blött till en jämn smet och häll upp i en smord form (jag smörjer med några gram smör för att slippa att den fastnar)
- Grädda 20 min @ 200 °C, kontrollera med sticka och avsluta med grilleffekt i några minuter om ni önskar en gyllenbrun skorpa (om den nu inte hade det redan)!
Totalt:
1484 kcal
110g protein
186g kolhydrater
35g fett
Brukar bli ganska exakt 1000g per sats så dela med 10 för per 100 gram ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar