söndag 30 september 2012

Dagens kost

Blev en ganska udda dag kostmässigt, då jag på söndagar brukar "äta vad jag vill". 

Började med att jag råkade skjuta på fastan lite längre än planerat (dock intogs 3st omgångar av bcaa före burgaren), då jag inte åt mitt första mål mat förrän kl. 15.30 på Burgerking i Linköping!

Sedan på kvällen blev det en rejäl "frukost", där ätfönstret stängdes runt 21-tiden ungefär...




Totalt:
2370 kcal
194g protein
165g kolhydrater
96g fett

Kommentar:
Detta är alltså INTE en leangains-okej dag, utan vad jag skulle kalla en ätardag utan kcalöverskott! :)

Lärde mig något nytt idag, hamburgare med 20% fett @ snabbmatställe smakar rentav sämre än mina egna burgare jag brukar göra på 10%-ig nötfärs. Det var dock RIKTIGT gott och njöt av varje tugga! The Angus XT med 2x175g kött, mycket prisvärd må jag säga! ;)

Ifall Emmy läser detta: Jag har nu provat rågflingor, smaksatt med kakao, sötningsmedel och lågkalorusylt. Provade den "raw" först och det smakade faktiskt nästan precis som du beskrev det och kommer finnas med i mina veckoplaneringar kostmässigt framöver! Tummen upp med andra ord :)

5 kommentarer:

  1. Nog läser jag alltid ;)
    Kul att du provade och kul att jag lyckats få över ytterligare en person på "rågsidan". Måste säga att jag är mäkta stolt över mig själv som kunde ge en beskrivning som gick att känna igen sig i. Ordets gåva? Hahaha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe.

      Hur kan jag låta bli att prova något du äter? Inspiration på hög nivå! Det som förvånade mig mest var faktiskt att den behöll sin "flingighet" trots att jag lät den småkoka/sjuda ett par minuter extra! :)

      Ska leka lite med smaksättning denna vecka dom gånger det hamnar i tallriken, så ska det nog gå att få minst lika gott som havregrynsgröten jag ätit allt för länge!

      Du är en klippa när det kommer till att skriva, det kan jag SKRIVA under på!

      Radera
    2. Det är just det där med "flingigheten" som jag gillar allra mest. Känns mer rejält på något sätt ;)
      Brukar du använda aromer/essenser i gröten? Om inte är det ett hett tips när man vill leka lite med smakerna. Kul att experimentera och försöka matcha smaksättningen med vad man väljer att toppa gröten med :)

      Radera
    3. Då är våra tänk rätt snarlika, för det jag tyckte varit lite tråkigt med havregryn att det blir som en jämn smet...

      Kör med vaniljarom lite då å då, men behöver nog fylla på sortimentet lite för just det är ganska uttjatat (i kombination med kanel). Brukar även köra pepparkakskrydda av och till...

      Har även bittermandelarom och naturlig (?) citronarom hemma, men känns inte som några grötsmaksättare direkt :P

      Några heta tips? Och säg inte arrak, det är troligen det värsta jag vet när det kommer till "bakverk" efter att ha provat arraksbollar (kanske dock inte alls smakar samma?)

      Radera
  2. Kanel och kardemumma är som du kanske märkt lika obligatoriskt som rågflingorna.
    På denna sida finns en hel del spännande: http://borgebykryddgard.jetshop.se/aromer--essenser-/hushallsaromer-c-151-7.aspx
    De jag har provat och gillat är apelsin, sötmandel, arrak och butter-pecan. Vid nästa beställning kommer det nog att ligga cocos, gräddkola, banan och mocca i paketet.
    En annan knasig grej (som faktiskt funkar) är att röra ner lite snabbkaffepulver i gröten medans den tillagas.
    Det finns så många möjligheter!!

    SvaraRadera