torsdag 20 september 2012

"Lowcarb-pizza"

På vilodagar försöker jag äta "moderat" med kolhydrater i enlighet med min sk "diet". Nu äter jag mer än gärna en regelrätt pizza med vanlig deg på träningsdagar, men bestämde mig för att prova gör en deg som är baserad på protein istället för kolhydrater...

Sagt och gjort, här har ni mitt recept och tillvägagångssätt!


1. Pizzadegen görs på 1 sats av detta dietbröd, där jag tillsatte 1-2 tsk oregano och 1/2 tsk örtsalt. Följ alltså receptet enligt länken i övrigt!

2. Smeta ut degen på ett bakplåtspapper. Jag fucktade en latexslickepott för att enklare kunna få den slät och någorlunda rund, för degen är mer än smet som ni kommer märka!


3. Förgrädda degen ca 10 min @ 225 °C (den bör vara i det närmaste klar). Garnera med valfria tillbehör (se listan nedan för mina livsmedel jag valde)




 4. Grädda pizzan till önskad färg @ 225 °C (jag körde dock 275 °C, för att få den extra krispig), borde röra sig om 10-15 min beroende på mängd tillbehör!


5. Jag valde att slänga på en sallad och en stark kvargsås på min (sambal olek, chilipulver/flakes, cayenne, paprika pulver m.m.), men är ni kolhydraträdda kan detta såklart skippas!


Ingredienser:
200g Dietbröd (100g = 1/2 sats)
110g Tacosås Hot ICA (1/2 burk)
95g Rökt skinka gris fett 3%
77g Ost hårdost fett 10%
92g Champinjoner
450g Grönsallat gurka tomat paprika u dressing
100g Milbona kvarg 0,5%

747 kcal
101g protein
35g kolhydrater
26g fett

Kommentar:
Detta var test 1, nästa gång kommer jag använda mer ost och troligen även högre fettprocent på den, då jag faktiskt inte har någon anledning att vara så här snål på fettet!

Bör alltså finnas potential till att göra detta till en LCHF-pizza för er som nu går på denna diet?

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Ser jäkligt gott ut! Ska också ta mig tid till att göra pizza någon dag :)

    f.ö. jävligt inspirerande som vanligt. Du är grym!

    SvaraRadera
  2. Är man sugen och inte har (kcalmässigt) råd med en pizzeria-pizza är detta ett ypperligt subtitut, blir ju rentav godare bara av att få göra exakt den man är sugen på ;)

    Tack, tack!

    SvaraRadera