onsdag 15 maj 2013

Enkel lax- & torskgratäng med sting!

Denna vecka är lite av en "tager vad man haver" både från frysen och kylen då jag tänkte storhandla i helgen, så idag blev det en salig blandning! 


Har valt att ersätta den mängd kokosnötsmjölk jag använde med vanlig "fullfet" matlagningsgrädde! Skulle ni ha det förstnämda hemma så är det bara köra ner det istället ;)

Ingredienser:

250g Torskfilé (ryggfilé)
250g Laxfilé
100g Matlagningsgrädde fett 15%
250g Milda Mat Extra 4%
50g Riven ost 27%
1tsk Curry
1krm vitpeppar
1krm svartpeppar
1/2 tsk salt
 (Paprikapulvret som syns på bilden användes till riset)

Tillagningssätt:

Sätt ugnen på 200 °C.

Häll ner grädden i en skål och smaka av med kryddorna! (styrkan på curryn varierar mellan märken och jag använde dessutom en "extra stark")

Lägg den tinade (!) fisken i en ugnssäker form, häll över gräddsåsen och toppa med riven ost.

Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter och vrid sedan på "grilleffekten" och kör ytterliggare 5 minuter eller tills den fått fin färg. Tiden på tillagningen kan variera beroende på hur pass djup form du använder så ha detta i åtanke så fisken ej "översteks"!


Servera med passande tillbehör!


Beräkningar nedan är gjorda på enbart gratängen och alltså UTAN tillbehören ovan!

Totalt:
1175 kcal
109g protein
17g kolhydrater
74g fett

Nu är det svårt att dela upp detta och få en rättvis per 100 gram, så istället valt att dela upp det så här...

Per portion: (totalt 2 portioner)
588 kcal
55g protein
9g kolhydrater
37g fett

Per portion: (totalt 4 portioner)
294 kcal
27g protein
4g kolhydrater
19g fett

Kommentar:
Enkelt och gott, vad mer kan man kräva av en maträtt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar