lördag 24 november 2012

Dagens träning

Gårdagens överskottenergi åts inte förgäves, utan jag hade en baktanke med mitt frossande...


Löpning
Distans: 12,49 km
Tid: 71 min 15 sek
Tempo: 5:42 min/km
Förbränning: 777 kcal

Kommentar:
Kan idag skriva in i rekordboken att jag avverkat min längsta löpsträcka nånsin! Var förhållandevis pigg när jag kom hem (skulle gissa på snittpuls omkring 130 bpm), så hade nog orkat 1-2 km till i samma tempo innan jag skulle stupat!

Värt att notera: Intog endast 10g bcaa, 5g kreatin & 600mg koffein före passet, så här finns det mer att ge både i fart och distans med lite bättre näringstajmning!

Hur räknar ni kcalförbrukning under ett löppass? Jag brukar ha som riktmärke distans*kroppsvikt, frågan är hur väl detta stämmer i verkligheten? Nån som kan bekräfta/dementera detta som tex använder en pålitlig pulsklocka?

Ps. Ser nästan komiskt ut när man ser "bansträckningen" som blev av dagens runda, för har nämligen beredskap (även kallat jour) på jobbet och har en inställningstid på 1h (25min körtid) så kunde inte springa speciellt långt hemifrån utan blev lite zick-zack runt stan med firmatelefonen i högsta hugg! :-D Ds.

5 kommentarer:

  1. Personligen är jag slö och använder mig av Hälsovakten aktiv som jag bara knappar in vad jag gjort och den ger mig en siffra.
    Problemet med det programmet som jag ser det är att det ibland känns som för lågt räknat.

    Jag tror det mest rättvisande skulle vara en bra pulsklocka som man kan ställa in om man är man/kvinna samt ålder och vikt.
    Men jag kan ha helt fel i det...
    @LAURINJACOB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe okej, ungefär så jag också gör... eller ja, all mat & träning registeras på dumbbell.se och sen utgår jag ifrån dessa siffror och kollar så kcal ut verkar vettigt! :)

      Hehe ja, ska nog investera i en garminklocka till våren när jag ska börja löpa lite mer seriöst... för kan vara bra att hålla koll på pulsen osv så man vet hur man ligger till, sen blir ju kcalförbrukning lite mer exakt då! (vill ju inte underäta nu under uppbyggnaden)

      Radera
  2. En sån klocka e jag sugen på också! Skulle vara lite kul o se hur man ligger till i jämförelse med HV aktivs uträkning! =)
    @LAURINJACOB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog värt pengarna, för verkar riktigt smidiga :)

      Ja men precis, jag har dock väldigt bra koll på ungefär hur mycket kalorier jag förbrukar utslaget över en vecka... men ibland blir det ju långa löppass och vill inte riskera äta för lite mat så får helt enkelt ta i lite extra då för att vara på den säkra sidan ;)

      För övrigt... Måttet kroppsvikt ggr distans (i km) stämmer förvånansvärt bra in på relativt intensiva löppass med mina resultat jag fått fram iaf :)

      Radera
    2. Ja jag kan nog tänka mig det, alltid kul med gadgetar också som förgyller träningen! =D

      Låter klokt av dig! =)

      aha! Vad bra riktmärke! Ska testa det!

      Se vad det ger i förhållande till hv aktiv, oavsett hastighet på löpbandet så är det antingen (lätt) 200 eller (intensiv) 400kcal's förbrukning vilket känns oerhört generellt! =)

      Radera