lördag 6 juli 2013

Dagens träning


Dagens utmaning började riktigt bra för mig, men polaren hann inte ens avverka 100 km på nya räsern han hämtade i torsdags förrän han fick öva på att laga punka ute på landsvägen, så blev 30 min ofrivillig vila mitt i cykelturen...


...Men med fixad punka så nådde vi båda slutdestinationen trampandes på cyklarna!

Cykling

Distans: 46,28 km
Tid: 106 min 57 sek
Tempo: 2:19 min/km
Förbränning: 1035 kcal
Snittpuls: 123

Kommentar:
Känns lite smått sjukt att cykla för första gången på 10-15år (mer än ner till krogen på en gammal damcykel på fyllan) och dessutom på en "landsvägshoj" med SPD (jag hade alltså inte en räser) och faktiskt lyckas hålla en snitthastighet på 26 km/h!

Nu vet jag dock inte vad som är "normalt", men kände spontant att jag faktiskt höll ett rätt okej tempo!?

Hade det inte varit för min rätt så fina kondition pga all löpning hade det nog rent fysiskt varit jobbigt sätt till uthålligheten, men kan lova att det känns i delar av kroppen jag knappt visste jag hade och just nu brinner det i muskelfästet mellan framsida lår och knä!

9 kommentarer:

  1. Bra jobbat!
    Högre snittfart än vad jag hade när jag körde igång i våras ;)

    Hoppas du inte blir helt handikappad för det tar som sagt ganska koncentrerat i nedre delen av framsida lår av cykling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!

      Jo jag kollade lite på dina tider till/från jobbet samt långrundor runt nyköping med omnejd och jag ligger ju faktiskt inte så långt ifrån ditt snittempo :)

      Något säger mig dock att jag får svårt att hänga på dig, när du 1. Kört in dig på nya hojen & 2. Kör fullt ös... för du hade väl ett "respass" igår i jämförelse med mig på sina håll kan jag tänka mig :P

      Insida lår ogillar mig, men framsidan verkar släppt så verkar inte varit allt för tufft igår :)

      Radera
  2. :-)

    Hehe ja, men det var skönt att hålla ett lite lägre tempo som omväxling. Du är snart ikapp mig om du börjar cykla ;-)

    Okey :P påt igen bara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja nu har jag ju en bra grundkondition så med lite bättre teknik på cykeln borde vi nog kunna få ett ganska så trevligt marschtempo tillsammans....

      Så nu saknas det bara en räser i mitt "garage"! :P

      Btw, du kanske kan ge Emmy (se nedan) några väl valda ord i egenskap av nybliven räsercyklist ;)

      Radera
  3. Som du kanske vet gillar jag cykling så detta var sannerligen en aktivitet i min smak :D Har dock aldrig testat på långdistans/landsvägscykling på riktigt. Är det något du skulle rekommendera? Är nämligen lite sugen på att investera i en räser till nästa sommar :)

    Bränner i ett muskelfäste säger du? Inga sittsår?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, har ju sett att du både kör spinning och även tar din vardagliga cykelturer på asfalt :)

      Nu var detta första gången jag cyklade, så har lite svårt att bestämma mig vad jag tycker om denna typ av träningsform än. Men jag kommer helt klart köra fler pass när jag får chansen (äger ju ingen cykel). Steget att köpa en räser är ju dock ekonomiskt ganska stort (om man inte börjar med lågbudget/begagnat) så föreslår att du försöker likt mig få chansen att prova på något innan du köper ;) Men med tanke på att du uppskattar cykling så pass kanske steget till räser-cykligst inte är så stort?

      Japp, vinkeln på allt vevande gjorde sitt och att dessutom köra med SPD-fäste för första gången gjorde nog att jag tog i mer än jag hade kunnat utan :P Sittsåret uteblev, dock kom rumpontet efter drygt 30-35 km som ett brev på posten så var inte direkt skönt sista biten hem!

      Radera
    2. Emmy, jag själv började cykla mer på allvar i våras. Har tidigare max cyklat 2,5 mil i stöten. Mest till jobbet.

      Jag blev anmäld av min far i vintras till halvvättern så i våras blev jag något tvingad av mig själv att börja cykla på allvar för att klara denna 15 mils tävling.

      Jag har plöjt igenom ca 150 mil cykling i år och jag är helt såld på denna träningsform! Gillar man fart och natur så är det perfekt. Har man dessutom en träningskompis som igår så blir det ännu bättre :)
      Det gäller att hitta fina små asfalterade vägar. Stora hårt trafikerade vägar kan bli rätt tradigt i längden...

      Har fastnat så hårt att jag t.o.m köpt räser för ~30.000! Kan nog påstå att en cykel för 15-20.000 kr räcker minst lika bra. Den jag hade bestämt mig för för 20 tkr var slutsåld så blev ofrivilligt en dyrare som kanske med tiden visar sig vara bra att jag inte snålade...

      Nästa år blir det helvättern!

      P.S Smärta i baken är något som tränas bort med tiden ;) D.S

      Radera
    3. Det ekonomiska steget är helt klart stort men någon B-variant/begagnat är ju i alla fall ett första steg. Cykling gillar jag som sagt och bor ganska bra till för det, alltså tillgång till bra vägar :) Ska fundera vidare

      Att rumpan vänjer sig vet jag. Har hållt på med hästar ;)

      Radera
  4. Håll utkik på blocket. Många som ledsnar efter vätternrundan odylika tävlingar och säljer av sin hojar. Har man tur kan man hitta beggade som inte gått långt alls :)

    Hehe, har du hållit på med hästar så är nog detta med cyklingen en baggis för dig :)

    SvaraRadera