måndag 22 juli 2013

Summering av vecka 29's träning och kost!

Denna vecka blev en allt annat än normal sådan, då jag hade ledig från jobbet och nyligen köpt mig en cykel. Så har tränats en del mer än normalt och ätits minst sagt sjukligt mycket!


Träning


Cykling: 582 km
Löpning: 20 km
Styrketräning: 2 pass enligt nuvarande upplägg.


Som man ser så har mitt energibehov ökat lavinartat sen jag började cykla!

Kosten


Detta är ett kapitel för sig själv och jag har inte riktigt veta hur jag ska äta när jag cyklar, så har kör "better safe then sorry" och toppa det med en all-in i lördags både gällande mat och dryck (alkohol) så slutade nog faktiskt denna vecka på kcalöverskott.


Man kan se att jag ätit väldigt mycket kolhydrater och i fredags lyckades jag spräcka 1kg's gränsen för första (?) gången i mitt liv.

Detta är dock inte bara positivt, för min mage har sagt upp vänskapen med mig och diffen på lägsta och högsta vikt under veckan är 10kg (!) så någon viktkurva kommer ej att visas då den verkligen inte säger något om ev. viktuppgång i fett på grund av kcalöverskott!


Mitt teoretiska energibehov under veckan har jag räknat fram till 4700 kcal/dygn och jag har ätit i snitt cirka 5100 kcal/dygn, så ska bli intressant och se hur detta visar sig framöver på vågen/kroppen för måndag-fredagnes morgonvikter visade inga som helst tecken på en ökad vikt!

Vecka 30 blir för övrigt i det närmaste cykelfri då jag tisdag-tisdag måste använda firmabilen som färdmedel och all träning kan enbart ske i stan/centrum så blir alltså inga långturer utanför stadsgränsen, så lutar åt att det blir en hel del löpning istället!


Bjuder här på en dagsformbild (detta är utan pump, så tackar kolhydraterna för trycket!) som togs ett dygn innan jag ökade 10cm i midjemått pga att jag stoppade i mig 13000 kcal på 36h och noll har kommit ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar