tisdag 9 juli 2013

Enkel Salsa med sting!

I Lördags fick jag beslutsångest vad det skulle vara för tillbehör till quesadillasen men kom tillslut fram till att en enkel salsa och dippsåser var det enda rätta...

Salsa är något jag gör allt för sällan, för det är verkligen enkelt och passar bra som tillbehör till det mesta?



Ingredienser:

1/2 burk cocktailtomater (går bra med vanliga, ca 2st?)
1/2 gurka
2 små/1 stor rödlök
1 msk pressad lime(saft)
1 vitlöksklyfta
1 tsk Örtsalt, Herbamare Spicy
1 tsk Spiskummin
3-4 "dutt" Tabasco Chipotle

Tillagningssätt:

Hacka tomat, gurka och lök (fint).

Häll upp limesaften i en bunke, riv ner vitlöken och tillsätt grönsaker. Jag använde färdigpressad lime på flaska, men färsk blir såklart bättre och då kan man även riva ner lite av skalet för extra färg!

Rör om och smaka av med kryddorna, låt stå en stund i kylen innan servering!

Energinnehållet i denna salsa är rentav nästan försumbart om det delas upp på 4 personer, för totalt rör det sig om cirka 100 kcal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar