onsdag 16 januari 2013

Dagens kost




  • Pre-workoutmeal: Den klassiska yoghurten!
  • Före & efter träning: 30g malto, 5g kreatin + 600mg koffein & 10g bcaa.
  • Post-workoutmeal 1: Beouf Bourgnignon, paprikaris, blomkål och en hembakt sesamfralla med färskost.
  • Post-workoutmeal 2: Mannagrynsgröt, jordgubbssylt, hembakt sesamfralla med både färsk- & hårdost med ett kopp skogsbärste.

Totalt:
3308 kcal
175g protein
484g kolhydrater
63g fett

Kommentar:
Ätfönster mellan kl 15.45-20.20.

Blev lite lågt fettintag idag, men tog 5st omega-3 kapslar som är exkluderat i totalen ovan för att kompensera lite.

Blev ganska mycket kolhydrater idag, men då nästan alla kommer ifrån vitt ris, mannagryn, jordgubbssylt och vitt bröd så slapp min mage kämpa med brutala mängder med fibrer vilket är trevligt både för smaklökarna, magen & den sk växthuseffekten!

4 kommentarer:

  1. Tänkte passa på att fråga dig, hur räknar du bcaa/eaa som protein i din kcal/macros buffert? Läser på olika ställen att 10g eaa/bcaa motsvarar 20g protein (om det intas på tom mage före träning)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder Xpand FX (bcaa) och 10g pulver räknar jag som 8g protein (L-Leucin 5,3g, L-Isoleucin 1,35g, L-Valin 1,35g). Nu ser jag att jag satt siffran 46 kcal/100g och det vet jag ärligt talat inte vart jag fått det ifrån...

      Dom har rätt i att 10g eaa/bcaa stimulerar proteinsyntesen bättre än 10g vassle (eftersom 10g vassle inte bara innehåller aminosyror), det övriga finns svar på här:

      http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=127561

      Radera
  2. finns d någon speciell anledning till att du äter bara havre/rågflingegröt och mannagryn, risgryn? Testat Grahamsgröt? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara? Du tycker alltså inte jag missbrukar gröt tillräckligt?

      Hehe, finns bara en anledning till att jag inte testat grahamsgröt och det är att jag inte har obegränsat med plats i mitt lilla skafferi och aldrig skrivit upp det på inköpslistan. För har tänkt på det flera gånger och tror säkert det är bra substitut till havregryn- & rågflingegröten :)

      Försöker dock avveckla det mesta innehållandes onödigt mycket fibrer nu under bulken (jag äter ju oftast 200g okokt gryn kokt som gröt = blir en del) så får se om jag provar det framöver eller sparar det till deffen!

      Radera