söndag 27 januari 2013

Enkel Ugnspannkaka

Det börjar bli rätt många pannkaksrecept på min blogg nu inser jag, men alla tidigare har på något vis varit med livsmedel som kanske inte alla har hemma...

Så nu är det dags för ett ganska normalt recept (high-carb), som först och främst är larvigt enkelt men väldigt gott och ypperligt "eftetträningskäk"!


Livsmedel:
170g Ägg (ca 3st normalstora)
500g Mellanmjölk 1,5%
150g Vetemjöl special (ca 2,5 dl)
50g Havregryn (ca 1,5 dl)
1tsk salt
Smör till formen är inräknat i kcalberäkningar!

Edit:
"Går garanterat lika bra med vanligt vetemjöl i samma mängd, har försökt ta slut på en "special" jag haft hemma!"

Sätt ugnen på 200 °C.

Blanda mjölk, ägg och salt i en bunke med ett par varv med vispen.

Väg upp det torra och vispa ner lite i taget tills det blir en jämn smet. Smeten ska bli ganska lös, så var ej orolig över detta!

Låt stå i 5 minuter medans du smörjer en passande form (ca 20x25cm).

Häll ner smeten i formen, grädda strax under mitten i ugnen i cirka 45-50 minuter.


OBS! Pannkakan kommer resa sig säkert till två gånger över kanten när den är ugnen men sjunker ihop så fort man tar ut den (ja, precis som vanligt med andra ord)

Låt svalna ett par minuter och servera med passande tillbehör!

Den går även bra att förvara i kylen och äta dagen/dagarna efter!

Totalt:
1184 kcal
63,4g protein
156,5g kolhydrater
32g fett

Per 100 gram:
170 kcal
9,1g protein
22,4g kolhydrater
4,7g fett

*Edit*

Kommentar:
Nu var det vädligt länge sen jag åt en helt vanligt ugnspannkaka, men detta smakar inte på något sätt konstigt pga att man har i en lite andel havregryn utan jag tycker snarare förbättrar smaken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar