tisdag 29 januari 2013

Dagens kost


kl. 17.20: 1L lättyoghurt, 1 dl müsli + lite smaksättning!



kl. 19.25: Min egna tolkning av Shephards Pie med lite grönsallad och Syrrans morotsbröd med skinkost! +5 kapslar Omega-3 & 5000 UI D-vitamin.


kl. 20.45: Proteingröt + kvarg & mera av syrrans morotsbröd

Totalt:
2620 kcal
177g protein
293g kolhydrater
70g fett

Kommentar:
Ätfönstret blev skjutet något idag pga vissa omständigheter så det öppnades kl 17.20 och stängdes 21.00-ish.

I övrigt en bra kostdag, om än lite fettsnålt med kcalmässigt precis där jag ska vara en vilodag helt utan fysiska aktiviteter!

Men det blev en riktig fullträff på första försöket på en Shepherds Pie... who knew? Nu freestylade jag kanske så pass att det ej får kallas vid det namnet, men försök nr 2 kommer bli ännu mera "my way" och tror då jag kommer hitta ännu mera rätt och då hitta en nya "favoriträtt" ;)

4 kommentarer:

  1. Åhåhåh shepherds pie är ju såå gott :D Min variant som är helt vegansk kanske inte heller gills som "riktig" men vad tusan GOD är den iaf :D
    Länge sen jag åt, tack för påminnelsen ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, sedär! :) Kan tänka mig att quornfärs-variant funkar minst lika bra.

      Frågan är, förgräddade du "färsröran" i ugnen (verkar vara så man ska göra) eller gjorde du likt mig och fräste den i en stekpanna med det övriga innan moset åkte på?

      Kul att kunna inspirera en mästerkock som dig ;)

      Radera
    2. Nu var det faktiskt sojafärs jag använde här (quorn är ej veganskt) meeen ja, jag rörde ihop den med grönsaker i stekpannan, ned i formen och så på med moset och in i ugnen :)

      Radera
    3. Haha, var tvungen att googla sojafärs för att få fram vad det var... märks att man inte har nån koll öht när det kommer till den köttfria kosthållningen!

      Låter som vi gjorde på ganska exakt samma sätt då, ska prova detta igen fast då blir det högre ratio protein för kändes lite tamt med 500g färs på 1000g potatis...

      Radera