onsdag 30 januari 2013

Morotsbröd med yoghurt & kvarg

Igår när jag kom hem så hängde det en rosa apoteketpåse på min dörr, i denna påse hittade jag ännu en påse som innehöll bröd som min käre Syster så snällt hade lämnat till mig! 

Ja, intresset för bakverk och mat finns inte bara hos mig i denna familj! ;)

Hur som helst så tycker jag att detta bröd var så pass gott att det faktiskt är värt att göras reklam för och har då försökt göra en näringsberäkning på hur dom står sig mot mitt liknande bröd...


Karros ekologiska morotsbröd (klicka för recept)


Per 100 gram:
240 kcal
9g protein
39,8g kolhydrater
3,8g fett

Obs! Nu är siffrorna inte huggna i sten, eftersom jag inte var med och bakade men siffrorna låter helt klart rimliga med tanke på vad dom är gjorda på och hur dom är jämfört med mina nedan!


(Grovt) Morots-Lantbröd med yoghurt (klicka för recept)


Per 100 gram:
238 kcal
8,5g protein
44g kolhydrater
2,7g fett

Kommentar:
Rent energimässigt och makronutrientmässigt (protein-kolhydrater-fett) är det så pass liten skillnad att det nästan är försumbart, för solrosfrön & fetare vätska (dock bara 1%) gör att fettet ökar något och då syrrans bröd är baserat på 50% kvarg får det alltså ett något högre proteinnehåll och således även lite mindre kolhydrater!

Brödet smakade hur som helst riktigt bra (rentav bättre än mitt egna), även om det var lite torrt (misstänker att det var ifrån lördagens bak), men rekommenderar detta för är verkligen smakrikt och minst lika matigt/rejält som mitt recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar