fredag 18 januari 2013

Dagens kost





  • Pre-workoutmeal: 4st riskakor med honung, 30g malto, 10g bcaa, 5g kreatin & 600mg koffein.
  • Post-workoutmeal 1: 10g bcaa
  • Post-workoutmeal 2: Wok på äggnudlar, lövbiff, färska grönsaker m.m.
  • Post-workoutmeal 3: Yoghurt, cheerios, müsli, rispuffar & marshmallows (saknas på bilden).

Totalt:
2824 kcal
180g protein
377g kolhydrater
55g fett

Kommentar:
Ätfönster mellan kl. 16.00-21.00-ish.

Har sett en kvinna på instagram som PF:ar och hennes "pwo" har bestått av riskakor med honung och länge funderat på om det är så bra som det låter gott...

Nu kan jag ju aldrig göra något efter ett "recept" så gjorde min egna twist och med 30g malto och 600mg koffein kan jag inte säga annat än att trycket/orken på gymmet var något helt annat med detta 15-20min före passet mot 1L yoghurt 1,5-2h före + malto & koffein precis innan.

En gång är ingen gång, så måste prova detta fler gånger innan jag kan säga mer om detta! Men två "pb'n" säger man ju inte nej till varje pass? ;)

Idag blev det för övrigt generalhaveri i tidsplanen då gympasset tog typ 30min längre än planerat. Resultatet blev att jag fick springa hem och slänga ihop maten och med en marginal på 5min hinna till bowlinghallen, sen efter kvällens bowling så orkade inte sitta och trycka sjuka mängder mat så fick nöjja mig med en nätt sludgebowl medans övriga i sällskapet käkade upp mina chips och hävde öl!

Resultatet blev att jag åt lite för lite kalorier, främst av fett. Men kommer ta igen det imorrn då det ej kommer vara kost-tänk öht!

Ps. Kan bara säga en sak... jag älskar asiatiskt och när jag nu provat ostronsås för första gången hemma saknas det bara en wokpanna så ska jag nog kunna börja äta asiatiskt hemma som smakar nästan lika bra som bästa ställena i stan ;) Ds.

7 kommentarer:

  1. Ååh, hata att behöva kasta i sig mat! Speciellt när det är något så underbart som asiatiskt på tallriken :O Nudlar och biff säger du men hur smaksattes det?

    För mig är middagsstunden helig. Får gärna ta längre än en timme ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ingen höjdare, normalt har jag GOTT om tid och kan njuta även om det nu oftast innebär att jag äter på 10-15 min max :P

      Nu försvinner säkert den asiatiska stämpeln, men då jag var nyfiken på ostronsåsen blev det följande setup:

      Fräste vitlök och en finhackade chili i pannan med rödlöken, i med det övriga & sen toppade jag woken med 1dl ostronsås och typ 1 tsk chiliflakes och 1tsk sambal oelek. Men mina svenska mått mätt en ganska het maträtt men alltså inte femtielva kryddor.

      Hehe, låter riktigt skönt men tror inte jag har ro i kroppen att sitta och njuta så länge mer än om man äter i sällskap för då får man ju anpassa sig ;)

      Radera
    2. 10-15 minuter är ju ingenting :O Och du som äter enligt PF dessutom... Antar att det är en vanesak men huh, jag får ont magen av bara tanken.

      Ostronsås är väl asiatiskt om något? Tycker inte alls att stämpeln försvinner. Fast riktigt asiatiskt kan det nog inte bli förrän man äter i asien, tillagat av en asiat ;)
      Ungefär samma kryddor som jag brukar använda när jag gör grönsakswokar. Limesaft, koriander och ingefära är också trevligt att inkludera.

      Radera
    3. Ja alltså förut åt jag min mat på nolltid, han knappt landa på tallriken så nu känner jag iaf smaken. Men önskar jag var lite mer som dig/er som inte behagar kasta i sig maten för skulle nog göra mit gott med tanke på att jag äter 2500kcal+ inom 1h nuförtiden!

      Ja men precis, provade detta i gårdagens risotto faktiskt och det är bannemig riktigt grymt och fattar fan inte varför jag aldrig köpt det innan!

      Hehe, ja det är väl en sk svensk tolkning på en asiatisk rätt ungefär som att äta kinesiskt på en restaurang i stan som antagligen inte ens är i närheten av den mat som serveras i hemlandet (åtminstone vad jag hört). Smakade dock riktigt bra och blir mer asiatiskt framöver, men måste fixa en wokpanna!

      Aldrig kryddat min mat med koriander eller ingefära, men har ju ätit mat på annat håll med detta i och ska nog faktiskt köpa hem detta för kan nog sätta pricken över i:et på känns det som :)

      Radera
    4. Hehe, men då kanske du är på väg åt rätt håll? Det är nog en träningssak.

      Känns som om vi haft samma sorts uppenbarelse i vår familj. Från att aldrig ha smakat till att ha det i allt, inkl svennemat. Ger en väldigt trevlig sälta :)

      Det är så! Pappa har en japansk vän som bara skrattar åt oss när vi går på asiatisk restaurang ;)
      Man blir ju onekligen nyfiken på att åka dit och testa. En matresa :) Spec efter att ha sett programmet Kinas mat på SVT. Det kanske ligger kvar på play? Ett tips i så fall :)
      Ska du köpa wok kan jag tipsa om Åhléns, dom har en riktigt fin. Annars kan man hitta "riktiga" prylar på asiatiska livsmedelsbutiker.

      Radera
  2. Tror det, är liksom lite av en långsiktig plan i det här med att få ett mindre stressat liv... babysteps ;)

    Hehe, jasså... låter som jag fastnat i ännu ett nytt missbruk!

    Ja det där har man ju hört allt för många gånger och då jag själv kommer i kontakt med denna kultur pga mitt yrke så är jag faktiskt väldigt sugen på att ta mig en redig matresa, för är ju som sagt troligen inte ens jämförbart med maten som normalt erbjuds här i sverige.

    Har faktiskt inte sett detta program, då jag högst sällan kolla på TV (så tack för tipset). Men har faktiskt sett ett par "kjelles smakresa i Asien" och sen Ramsays *åka runt och prova olika matkulturer* och man blr ju helt klar ännu mera sugen med tanke på att man är så pass kär i köket ;)

    Har turen (?) att bo i en stad med rätt mycket asiatiska affärer, så tänkte faktiskt gå in i nån obskyr källare och titta in där för skulle gissa på att det dom har att erbjuda har mångfaldigt mycket bättre kvalité än random svenne-affär men ska ha åhlens i åtanke om jag inte hittar nåt annat ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äger inte ens någon TV men är en ganska flitig anhängare av det här med play. Alltid hittar man något intressant och bäst av allt; man får kolla precis när man själv vill :)

      Jag skulle vilja säga att det är tur, ja :) Bra, spännande och ibland helt sjuka varor till förmånliga priser. Det gillas :)

      Radera