onsdag 10 april 2013

Dagens kost

kl. 16.45: 400mg koffein.

kl. 17.00: 10g bcaa, 20g malto 5g kreatin + 400mg koffein.

- Styrketräning!

kl. 18.45: 10g bcaa +20g malto.


kl. 19.50: Ostgratinerade Gula ärter- & morotsbiffar med stark "kebabsås", sallad & riskakor med philadelphiaost + 2500 IE Vitamin-D3 & 3g Omega-3.


kl. 20.45: Äppel- & morots(protein)ungspannaka (?) med lingonsylt + 2st Brownies.

Totalt:
2672 kcal
195g protein
305g kolhydrater
61 fett

Kommentar:
Dag 3 av den köttfria veckan är avklarad!

Måste säga att biffarna verkligen var en helt ny upplevelse för mig, kunde aldrig tro att denna helt sjuka kombon skulle smaka ätbart. Kan inte sätta fingret på det var någon av kryddorna jag använde som skar sig lite, men i övrigt har jag inget att klaga på och ost + ugn efter stekningen i pannan var nog pricken över i'et!

Maträtt nummer två blev både bokstaviligen och bildligt en redig pannkaka, mättade sjukligt bra och paltkomat var ett faktum!

9 kommentarer:

  1. Kan det möjligtvis komma upp recept på ugnspannkakan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt annat än nöjd med konsistensen (trillade isär lite), så måste göra om denna och då med ett lyckat resultat innan ett recept kommer!

      Tills dess, kolla mina övriga "protein-ugnspannkakor":
      http://quattrojimmy.blogspot.se/search/label/Pannkaka

      För receptet är inte helt olikt mitt näst mest lästa inlägg på denna blogg!

      Radera
  2. Du gillade alltså biffarna? Vad roligt :D
    Kan tänka mig att de blev riktigt trevliga mha osten. Ost har liksom den effekten på mat ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså det gick ju att äta. Men när jag hör ordet biff tänker jag ju inte på morötter och gula ärter :P

      Det var dock någon/några av "dina" kryddor som skar sig lite i mina smaklökar. Kan även ha varit min dosering och skulle jag gissa på felkällan så är det gurkmeja eller ingefäran.

      Av ren nyfikenhet så smakade jag faktiskt på geggan innan den stektes och det smakade ju ungefär samma som efter tillagning!

      Något som förvånade mig big-time var dess konsistens, höll ju ihop helt sjukt bra och var ju lättare att steka dessa än riktiga pannbiffar! :)

      En lärdom så här långt: Vegetarisk mat mättar helt SJUKT bra, men kanske svårt att komma ifrån när man äter mer "rent"!? :D

      Radera
    2. Ska man vara en sån där paragrafryttare är det ju inga "reglrätta" biffar utan mest bara grönsaker i biff-form :)

      Kryddorna i detta fall skulle väl kunna betraktas som lite svåra. Alltså smaker som inte alla gillar och inte i kombination med allt... Således mycket möjligt att det var det som blev fel. Dock tycker jag att de kryddor jag angav endast ska ses som ett förslag. Går att smaksätta på massor med andra sätt. Lite chili kanske? Eller kanske örter?

      Kul att höra när de flesta verkar tro precis tvärtom. Att det inte går att bli mätt på kaninmat... Tror du insett att vegetariskt är mycket mer än så :)

      Radera
    3. Okej, jag inser att det är jag som direkt associerar biffar med kött. Men som försvar så tror jag 99% av alla som äter kött på regulär basis tänker precis lika dant!

      Nu var dom som sagt rätt så trevliga, men alltså inget jag skulle använda som substitut för tex pannbiff/köttbullar utan då låter dina sk "bönbullar" mer passande ;) (funderar på att prova dessa framöver)

      Ja det var en ganska vågad kryddmix men var långt ifrån äckligt, har däremot redan nu en plan på ny kryddning och temat blir ungersk paprika :)

      Kaninmaten har alltid kännts mest som bukfylla, men tex biffarna mättade väldigt bra per kcal och det har ju med att dom dessutom är ganska så fettsnåla vilket ger plats för mer protein & kolhydrater = volym mättar!

      Har verkligen fått en aha-upplevelse, det vill jag lova!

      Radera
    4. Konsistensen är ju långt ifrån köttig så något direkt substitut går nog inte att få till så länge man inte använder sig av quorn...

      Kul i alla fall att du verkat fått lite blodad tand för det här med vegetariskt :)

      Radera
  3. Jag kanske borde ge det en chans, att skippa köttet.. eller iallafall en del av det. Tror dock min saknad kommer bli betydligt större än vad du uttrycker dig om med tanke på att kött-delen är den jag ''sparar det bästa till sist'' på tallriken. Nog kan det allt vara värt ett försök.

    Sv; Nope, inget socker i äppelmoset, inte heller någon stevia med tanke på att äpplet är så sött i sig och framför allt efter tillagning. Jaha, inte frukost.. så du äter först vid 16.45 som du skrev i detta inlägg!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta exemeperiment ska du nog bara göra om du verkligen känner att du vill, annars kommer du gå in i det med "usch, det här kommer smaka skit, vara tråkigt & jag kommer inte alls må bättre".

      Jag gick in med detta med inställning att det skulle bli en intressant experiment, främst i köket, men samtidigt kul att få prova lite nya smaker.

      Helt klart positivt överraskad även om jag nästa vecka lär äta kött mer eller mindre varje dag oavsett utfallet denna vecka!

      Jag har ju typ ätit MINST 200g kött/dag så länge jag kan minnas och varit precis som du, tyckte att köttet är det bästa på tallriken! :)

      Okej, då var det helt klart lowcarb-aktigt då. Såg som sagt riktigt gott ut!

      Stämmer rätt, jag "äter" normalt mina kalorier mellan kl 17-21. På träningsdagar innebär det dock att jag endast äter fast föda mellan typ kl 19.30-21 och hämtar min energi vid träningen från aminosyror och maltodextrin i pulverform!

      Radera