torsdag 11 april 2013

Halvvägs genom den köttfria veckan!

Tänkte att det kanske vore på sin plats att dela med mig lite av min tankar så här långt, för jag har mig veterligen aldrig varit köttfri mer än max ett dygn under åtminstone dom  senaste 20 åren...


Saknar jag kött?

Enkla svaret är nej!

För jag äter på ett ganska udda vis som gör att jag helt kopplar bort tanken på mat ungefär 18-20 timmar per dygn och således går jag inte runt och tänker på en blodig ryggbiff med bbq-sås dygnet runt även fast det är min absoluta favorit på tallriken om det var något jag var tvungen att äta dagligen!


Men visst hade denna skapelse högst troligt smakat ännu godare med lite animaliskt protein.


Jag åt dock denna maträtt och njöt av smaken och blev förbannat jävla mätt, så dom två grundläggande anledningarna/behoven till varför jag äter mat blev alltså uppnådda/uppfylda!

Värt att notera är att jag historiskt alltid varit extremt enkelriktad och aldrig direkt varit öppen för att testa nya saker (smaker, livsmedel osv), så hade inte trott att vegetarisk mat trots allt smakade så här pass gott!

Nu kanske en halv veckas köttfrihet är för kort mätperiod för att börja få nån typ av kött-abstinens men jag har trots allt ätit motsvarande 300-400g kött dagligen sen jag började träna 2009, så ska inte sticka under stolen med att nästa tugga kött antagligen kommer (ursäkta språket) knulla i munnen!

Kan man äta sig mätt utan kött?

Första "rädslan" lyckades övervinnas rätt omgående. För insåg att det faktiskt inte alls var speciellt svårt att uppnå mitt proteinbehov utan att äta kött, för detta är ju något jag är väldigt mån, speciellt nu när jag deffar.

Protein i mitt fall är även synonymt med mättnadskänsla även om så klart 500g grönsaker för stunden åtminstone mättar.


Men är förvånad över hur pass bra de livsmedel jag än så länge valt som substitut för kött faktiskt mättat, men eftersom jag normalt äter (enligt många) rätt mycket "skräpmat" så har jag dessutom per automatik även börjat äta mer rent eller som alla så gärna vill kalla det NYTTIGT!?

Hur mår jag då?

Måste tyvärr erkänna att jag faktiskt redan efter 3 dygn märker skillnad, vilket då alltså med tanke på ordvalet är åt det positiva hållet.

Om det har med avsaknaden av kött eller att jag fått äta mig mer mätt än normalt är svårt att säga så här tidigt, men åtminstone intressant att det är en sån uppenbar skillnad så här tidigt även om det troligen kan vara en del placebo!


Rent spontant är tankegången just nu "jag kommer äta vegetariskt mer frekvent framöver"!

Mer om detta påhitt kan ni läsa här och när veckan är över kommer det en liten summering av resultat, tankar & funderingar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar