torsdag 4 april 2013

Dagens kost

kl. 16.30: 400mg koffein.

kl. 17.00: 10g bcaa, 20g malto, 5g kreatin + 200mg koffein.

- Löpning!

kl. 18.20: 10g bcaa + 20g malto.


kl. 19.50: Rökig ugnsgrillad laxfile m. "grönsaksrisotto" smaksatt med stark ungerks paprikapuré + 2500 IE Vitamin-D3.



kl. 21.05: Brownies, blondies & jordgubbskvarg + ett par koppar med te.

20g Xpand FX (BCAA)
40g Carbo FX (malto)
250g Laxfilé
150g Ris långkornigt okokt
500g Wokgrönsaker (ICA Basic)
150g Milda Mat Extra 4%
1g Vitamin D-3, kapslar
500g Milbona kvarg 0,3%
184g Black Bean (Protein) Brownie
150g Chickpea (Protein) Blondies

Totalt:
2651 kcal
192g protein
290g kolhydrater
71g fett

Kommentar:
Tappade bort tiden lite när jag kom hem efter löpningen, så senare middag & kvällsmål än normalt. Men led inte av hunger så att jag tog sista skeden kvarg typ 21.15 gör inte mycket utan jag har ett väldigt stort spelrum eftersom jag äter all min mat "inom två timmar" på kvällen!

Att äta kakor och kvarg till kvällsmål istället för en 1,5kgs "proteingrötskål" har ju en viss skillnad i mättnad, men att få tuggat på något är inte dumt heller så ska nog köra på detta oftare.

Påhittet blondies tänker jag knappt kommentera mer än att sist jag åt huvudingrediensen i dessa så spottade jag ut det och ikväll åt jag upp allt utan att dö! :P

4 kommentarer:

  1. Du tycker inte att det blir för mycket belastning på CNS med all löpning och styrketräning när du även ligger på underskott, hinner du verkligen återhämta dig?

    Sen tycker jag själv att båda version funkar, beror lite på hur man smaksätter bara. Började själv mitt bön-bak på just den blonda bönan med inspiration från en viss norrlänsk böna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt CNS är nog inte som gemene man, för om man tittar tillbaka på förra deffen så tränade jag minst 14-16 pass per vecka och då kombinerade jag alltså även kardio och styrketräning under samma kväll.

      Jag har alltså med detta upplägg "optimerat" träningen med att se till att kroppen hinner återhämta sig (kardiofritt på styrkedagar och vice versa, annat styrketräningsupplägg m.m.). Men visst, jag hade troligen rentav ökat i styrka om jag endast styrketränat, men det är mitt mål denna vår-deff!

      Rent spontant trodde jag att den blonda varianten skulle smaka skit. Men när jag smakade på smeten så var det faktiskt väldigt gott, däremot smakade den färdiga kakan inte alls samma så där har jag en del jobb innan jag är nöjd.

      Gillar som bekant utmaningar, så kommer kämpa vidare och äta bönor i bakverk funkar ju verkligen kanon och det får jag bla tacka dig för ;)

      Radera
  2. Ja det gäller att hitta något man själv mår bra och trivs med, vill man äta mer får man träna mer :) (eller äta mer för man älskar att träna ;)

    Håller mig till en lunch promenad på vardagarna och löpning på lördagar just nu. Vi får se hur stort suget blir när mina riktiga spår har torkat, kan jag hålla mig till bara en gång i veckan eller inte :D

    Tycker absolut du ska ge sötpotatisen en chans också, har bara testat två receptet än men helt klart imponerad båda gångerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe ja men precis! Innan jag fick bra koll på min kropp och kost så deffade jag på vardagarna under 2000 kcal och tränade betydligt mer (vägde dessutom 20kg mer) så då kan vi pratar om att bryta ner kroppen!

      Nu tränar jag som sagt efter ork och resultatet blir att jag kan äta mycket trots deff :)

      Är man inte ute efter att kuta ett marathon på rekordtid duger ju vardagsmotion med sporadiska löprundor gott och väl för att hålla hjärtat piggt! ;)

      Kollade faktiskt på ett recept med det för ett par helger sen, så inte helt främmande för den idén. Så kommer nog prova detta framöver, men denna helg är dedikarad till ytterligare optimering av "mina" brownies ;)

      Radera