tisdag 9 april 2013

Dagens träning

Snacka om att förena nytta med nöjje? 

När jag kom hem efter födelsedagsfikat så var det dags att laga mat (middagen) och när maten åkt in i ugnen drog jag ut på denna runda...


Löpning

Distans: 5 km 
Tid: 22 min 27 sek 
Tempo: 4:29 min/km 
Intensitet: Hög 
Förbränning: 356 kcal 
Snittpuls: 161 bpm

Kommentar:
Detta innebär nytt PB med 20 sekunder! :D

6 kommentarer:

  1. Sweet! Vad för typ av terräng springer du på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Denna runda var 90% asfalt på ganska så plan backe, om man bortser från en stor "kulle" som jag alltid springer över.

      Blir typ en stigning på totalt max 40 meter, om det nu är så att det säger dig något om terrängen ;)

      Värt att notera är att jag har extremt svårt att springa snabbt på denna "korta" distans, för höll samma tempo per km när jag satte PB på 10km! (= har bra uthållighet men väger för tungt för att springa snabbare?)

      Radera
  2. Ah ok.

    Jo jag känner lika, att uthålligheten är det inget fel på. Intervaller är trevligt men att försöka springa snabbt hela tiden vet jag inte om jag tycker är så kul :)

    Favoritspåret där jag springer nu är i skogen med en 150m höjdskillnad, skulle vara kul med ett liknande spår fast utan massa backar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I mitt fall tycker jag det är kul att verkligen ge 110% ett helt pass. Men problemet för mig är att jag kan hålla en puls på 165-170 extremt länge, men alltså inte kliva över den tröskeln och köra skiten ur mig på en kort distans :'(

      Oj, då är det kuperat värre! Finns det inget plant elljusspår? Ska nog själv prova ett av våra två i stan och se hur det känns för har sprungit på nästan bara asfalt sen förra året!

      Radera
  3. Ok :) Har ingen pulsklocka utan använder bara telefonen just nu, men blir att fixa hela kittet när nya Samsung Galaxy S4 kommer :)

    Finns säkert, men vill gärna inte behöva ta bilen för att kunna springa lite :D
    Dock kan man ju inte få allt så ska inte klaga, blir att undersöka lite mer närliggande spår nu när säsongen börja komma igång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså, du kör sån typ av GPS-tracking. Tröttnad på det och införskaffade mig en klocka istället så man slipper det här med batteritider osv (kör förvisso musik från min smartphone så släpar på två apparater)

      Du får ge dig ut på en liten orienteringsrunda för lär säkert finnas, för om jag förstår det rätt gillar du mer terränglöpning och kanske duger med vettiga gångstigar då?

      Jag har turen att bo 500 meter ifrån ett väldigt kuperat elljusspår som bjuder på varv mellan 1,5-3km och sen 1km åt andra hållet finns det ett elljusspår som är mer plant och där finns det allt mellan 1-5km-varv. Ligger dessutom en gammal golfbana på detta områden så finns gott om plan backe om jag vill slippa stigningar :P

      Radera