måndag 11 mars 2013

Dagens kost


kl. 16.45: 4 riskakor, 20g nöt-creme, 10g bcaa, 5g kreatin + 600mg koffein. (gammal bild)

Under passet: 50g malto

kl. 18.30: 10g bcaa + 20g malto


kl. 19.30: Stark Korv- & skinkgryta med färsk pasta + 3g Omega-3 & 2500 IE Vitamin-D3.


kl. 20.30: Risgrynsdavos, keso med kanel & jordgubbar. Rostat jättefranska med färskost, hårdost, rökt skinka och kokt ägg + en kopp te.

Totalt:
3235 kcal
184g protein
431g kolhydrater
77g fett

Kommentar:
Ätfönstret blev mellan kl. 16.45 och 20.45.

Helgens korvgryta får två tummar upp och sen var det första gången jag provade risgrynsdavos och det var om möjligt en positiv överraskning och nästan glad att jag glömde ta med ett äpple från gymmet för att toppa med jordgubbar var verkligen pricken över i'et!

Nu blev jag dock väldigt mätt på det sistnämda, så en så pass stor portion behövs nog inte nästa gång! :P Får än en gång tacka Emmy för inspiration! :)

5 kommentarer:

  1. Ja men kolla, äntligen en davos, vad härligt!! Som jag tolkar det gillade du den?
    Åt själv en ordentlig portion till frukost och håller med om att det är fasligt mättande. Speciellt med tanke på att det är kall mat, något som jag tycker brukar falera på den punkten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smaken var riktigt trevlig, lite som risifrutti (var dock länge sen jag åt detta så osäker på om jag har rätt där). Valde att bara smaksätta med 1 krok vaniljarom så den var ganska anonym på så vis men ville se hur själva gröten smakade!

      Kommer göras om, det är en sak som är säker!

      Ja, såg den och var därför jag valde jordgubbar som topping :)

      Mättnaden var lite oannonserad för risgrynsgröt på vanligt vis (kör mellanmjölk) känns ganska så omättande per kcal i jämförelse med detta. Ska se vad jag tycker nästa gång, men du verkar ju ha samma upplevelse!

      Radera
    2. Tycker du gör helt rätt med risifrutti-liknelsen, tänker faktiskt precis lika ;) Älskade det när jag var mindre och är nu himla glad till att ha funnit ett "bättre" alternativ.

      Ska bli spännande att se dina framtida experiment. Idéer på andra toppingar? Finns ju så mååånga alternativ :D

      Mhm, nu efter deff har jag börjat göra den på 3% A-fil istället för lättyoughurt och bara det bidrar också mycket till mättnaden. Dock fett värt för ååh så mycket godare det blir med det där lilla extra fettet :P

      Radera
    3. Great minds think alike?

      Har några smågalna idéer, där jag tänkte ha karamelliserade äpplen med kanel. Nu glömde jag ju äpple denna gång så får väl kanske prova detta nästa gång? Annars har jag inte så många galna påhitt på topping, däremot "fyllning" i form av lite godsaker. Vi pratar alltså en sk sludgebowl!

      Det sistnämda ska nog faktiskt prövas redan nästa vecka, då jag kan behöva något att dämpa det eventuella sötsuget som brukar uppstå under första dagarna av den nyiförda kcalrestriktionen!

      Fett gör ju generellt all typ av mat godare (inom rimliga gränser) så tvivlar inte en sekund på att det är stor skillnad på lättyoghurt och 3%-ig A-fil i det här fallet, något som jag nog kommer pröva framöver bara för att se om det stämmer på denna måltid ;)

      Radera
    4. Äpple och kanel är ALDRIG fel och karamelliserade till på köpet :) Gott!

      Tolkar jag det rätt att du är färdigbulkad? Deffdags igen eller kör du på en balansperiod?

      Gillar du krämigt att lite fetare fil/youghurt the way to go :)

      Radera