tisdag 18 juni 2013

Dagens träning

Börjar fundera på om jag inte är född till en uthållig löpare? Sen att jag utnyttjade min uthållighet i löpspåret till att mina första 25 år i livet springa mellan soffan och skafferiet är ju lite synd, men varför gråta över spilld mjölk?


Löpning

Distans: 15,04 km
Tid: 76 min 40 sek
Tempo: 5:06 min/km
Intensitet: Hög
Förbränning: 1170 kcal
Snittpuls: 136

Kommentar:
Tanken var att springa 10km så långsamt som jag bara fysiskt möjligt kunde, vilket som ni ser gick sådär.

Först och främst hade jag lite väl högt tempo redan i början och vid 8-9km kände jag inte ens en tillstymmelse till utmattning så körde vidare ett varv och kom in på 15 km utan några större problem på en tid som är 2 minuter ifrån personbästa på denna distans!

Har även kommit fram till en sak, jag kan inte springa till min "metal" utan lugnt och harmonisk discodunk är det som gäller när jag ska köra lågintensiv löpning för kändes väldigt behagligt detta pass och hade trots allt 136 i snittpuls! :)

2 kommentarer:

  1. Ja, du är nog född till att vara löpare! :D Och nej, gråt inte över spilld mjölk! Jag brukar tänka lite likadant ibland, att oj vad synd att jag inte började styrketräna för flera år sedan (jag är ju inte purung längre, haha) men tja, vad kan jag göra åt det idag? :P
    Sv: Jag håller med dig och jag var sådant när jag bantade förut, tänkte på mat hela tiden, tills jag hade kommit in i det ordentligt. Nu är det annorlunda, jag går inte runt och är sugen på saker eller läääängtar ihjäl mig efter lunchen, det är bara det att magen inte har vant sig :P I dagens läge är jag ju av med sockerberoendet så en kaka på eftermiddagen hade inte varit svår alls att avstå ifrån! Jag har ju mina proteinbars om det krisar, men än så länge har jag inte behövt ta en enda och inte varit sugen på dem heller eftersom de är för söta :) Så är nöjd med läget, faktiskt!
    Jag behöver absolut inte min frukost för att komma igång, jag tror att förmiddagen på något sätt hade varit enklare än kvällen... Men det här med att inte äta efter åtta... Ibland kommer jag ju hem vid åtta och skall då laga mat och äta middag, hur skall det gå? Så klart att man kan styra tiderna för fastan, men till vilken gräns, vill ju inte fasta mellan 06:00 (då jag går upp) och typ 13-14 någongång... Det skulle bli mer pina än bra. Dessutom gillar jag att kunna äta när jag vill, så ur den synvinkeln passar inte pf mig :) Men samtidigt känner jag många som är sååå nöjda med pf så det lockar ju att testa och se hur man mår av det. Jaja, ännu mera i-landsproblem ;)
    Haha, så skriver du komplimang inom citationstecken :P Tack? Nä, men jag förstår ju hur du menar! Jag är ju absolut inte vältränad ännu och ja, sådant tar ett tag, men man börjar se att det finns potential och det är ju toppen! Muskler kommer som sagt inte över en natt och jag är nöjd med vad jag åstadkommit hittills :D
    Hmm... Kom att tänka på ett par hallontryfflar jag gjorde för ett tag sedan, de var ju sjukt goda och nyttifierade (bra ord!), gjorde på proteinpulver och kakao, typ. Ja, och hallon! Blev så gott att jag inte kunde sluta äta!
    Hoppas att du får en bra tisdagskväll! Tänk, snart är denna vecka över! Wooop! :D

    SvaraRadera
  2. Verkar inte bättre!

    Ja som sagt, vad ska man göra åt det? Bättre att fokusera på det som går att påverka :)

    Låter ju grymt bra, man lär så länge man lever sägs det. Har faktiskt själv en låda med proteinbars och endast ätit en av dom och var mer pga nyfikenhet om den var god eller ej. Jag äter hellre vanlig mat i största möjliga mån och har likt dig egentligen inget sötsug och tackar dagligen nej till tårtor på jobbet som om jag aldrig ätit tårta (blev ju dock 3ggr tårta i helgen).

    Kloka tankar där, man ska äta utefter man lever. Inte leva utefter hur man borde äta för att eventuellt lägga på sig 0,01% mer muskelvikt. Skakar nästan på huvudet dagligen när jag läser om alla som har sk "optinojja" och tvingar sig att stressa kroppen, gå hungriga osv bara för att dom tror resultatet blir bättre...

    Okej, ska man tävla i tex Fitness så är det väl en uppoffring man kan motivera och anse vara värd att leva med. Men som hobbygymmare borde man fokusera på att må bra i första hand för då kommer resultaten av sig själv :)

    Hehe, tar som sagt en del tid att forma sin kropp och ibland kan det vara bra att påminna sig själv så man inte blir besviken när man säg efter deff 1 ej uppnått de resultat man önskat. Jag är inne på deff nummer 4 och trodde att jag skulle vara biff för 2-3 år sen. Tänk så fel jag hade :S

    Hallontryfflar, fyfan... älskar choklad/tryfflar så lät minst sagt gott även om just hallon är långt ifrån ett favoritbär!

    Hehe ja denna vecka går fort framåt, jag stämplar snart ut och tar "helg" även om jag nu har jour och måste ut och kolla till jobbet en snabbis imorrn!

    Hoppas du hade en bra dag och att denna lill-lördag blir awesome!

    SvaraRadera