onsdag 19 juni 2013

Ingen finansiering vid (ev.) operation av överskottshud!

Idag har jag varit på sjukhuset för att få en bedömning av min "lösa hud"!


Det blev dessvärre ett blankt NEJ


Osäker på om det samma kravspec nu som för 2 år sen när jag var där sist, men när jag hörde sista punkten av alla kraven som ställs så var det liksom inte ens en gnutta hopp om att hon skulle säga JA!

Så vill jag bli av med överflödig hud får jag snällt betala denna operation ur egen ficka!

6 kommentarer:

  1. Det drabbar ingen fattig.

    Skämt åtsido. Beklagar. Det hade ju varit skönt att ha möjligheten även fast du är osäker på om du ska göra ingreppet i vilket fall. Vad var motiveringen?

    Med vänlig hälsning, Blink

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, I wish!

      Ja men precis, hade jag fått den betald hade nog sannolikheten att jag lagt mig under kniven varit större. Men får se hur det blir i framtiden!

      Kraven är följande:
      - Viktstabil i minst 2år
      - BMI under 27
      - Icke rökare
      - Fysiska problem pga huden (läs tex infektion, eksem m.m.)
      - Ett överhäng av hud på minst 10cm ståendes

      Jag träffade väl 4 av 5, men har mer eller mindre 0cm överhäng (hon kunde ej mäta) enligt deras mätmetod just pga att den är ståendes.

      Radera
  2. Vad trist! Blir lite konfunderad, borde det inte vara värt att göra det på dig då du gjort det så jäkla bra och fixat din viktnedgång själv?
    Du kunde ju ha kostat en gastric-by-pass-op om du inte grejat det...
    Beklagar verkligen, hade tyckte du varit värd det om du nu vill göra den operationen!
    Mvh
    @LAURINJACOB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju faktiskt precis omvänt tänk, jag hade utan problem fått en operation betald om jag hade tagit hjälp med en magtarmsförminskning för 4-5år sen...

      Jag "straffas" alltså av att jag valt att göra allt själv och låta det ta 4år istället för 6-12mån.

      Jag lider endast av kosmetisk lös hud enligt deras kravspec som du hittar i kommentaren ovan!

      Tack hur som helst, men bara fortsätta kämpa :)

      Radera
  3. Men åh, vad trist! :( Tycker att reglerna är så knasiga för det där! Ibland blir jag riktigt irriterad hur de kan bedöma så olika... Minns en tjej för ett par år sedan som hade fått hängbröst efter en graviditet, hon fick lyfta dem gratis, på bekostnad av Landstinget alltså. Helt galet! Eller ja, helt galet att de godkänner vissa men inte andra. Verkar ju vara olika i olika landsting också... Såg en tjej på FB som gått ned massor i vikt och hennes hud såg verkligen hemsk ut, magen fixade landstinget och den blev sååå snygg efteråt, men benen fick hon pröjsa själv. Tyvärr har benen blivit alldeles rynkiga och ser ut som tomma påsar som hänger över musklerna, det kan ju inte vara så kul... Och så betalar de bara för magen. Hur tänker man då?
    Vad kostar en op om du vill bekosta det själv? I värsta fall får vi starta en insamling! :-) Hihi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klar ett märkligt system vi har i detta land, för verkar som sagt som att olika landsting har olika riktlinjer och mitt landsting verkar vara av den sorten som ej förespråkar att folk utan fysiska besvär ska få en operation betald...

      Sen känns det som att dom premierar dom "handikappade" (med det menar jag dom som ej klarat av att gå ned i vikt själv), så jag hade antagligen fått en operation betald om jag kört en vlcd på 6-12mån och tappade allt fett istället för att göra så som jag gjort nu.

      Nåja, gråta över spilld mjölk eller hur var det nu? Haha :P

      Då jag mest troligt ej skulle behöva sövas ner eller för den delen fettsugas (dom tar ju normalt bort mer än bara yttre lagret av huden) då jag är så pass smal så kan man ev. komma undan ganska billigt. Men en normal operation med extra allt ligger mellan 35-50kkr beroende på vart man gör den.

      Har redan sen länge påbörjat min egna insamling, men alla bidrag emottages mer än gärna ;)

      Tack för visade omtanke :)

      Radera